Maria Constantin expune în perioada 7-25 mai 2018, la Galeria Luceafărul a Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Bucureşti, lucrările sale sub titlul „Nostalgii cromatice”.

Maria Constantin a abordat toate genurile clasice: peisajul, natura statică, portretul, având însă pentru primele două o dragoste aparte. Studiul după natură i-a călăuzit întrega creaţie. A observat cu maximă implicare emoţională gingăşia şi culoarea florilor, pe care le-a transpus în compoziţii de o desăvârşită măiestrie. S-a lăsat copleşită de frumuseţea locurilor pe unde a călătorit, fie în ţară, fie în alte spaţii, precum Grecia, Franţa, Germania, Bulgaria, reuşind să supună tehnica acuarelei, în care a excelat, unei viziuni personale, extrem de generoase şi de sensibile. La fel ca şi fiinţa de o mare blândeţe şi seninătate care a fost Maria Constantin este şi opera ei. Modestia şi discreţia pe care artista le-a cultivat de-a lungul vieţii nu se justifică deloc astăzi, când lucrările ei îşi continuă meritatul drum către muzee, către colecţiile particulare, şi când opera i se lasă, treptat, dezvăluită, admirată, parcursă în integralitatea ei.

Maria Constantin(1926-2012) s-a născut pe 21 ianuarie 1926 în Bucureşti. A fost membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. A studiat cu Stern Gusti şi M.H. Maxy la Şcoala de Arte Decorative (1942-1944); urmează Academia liberă “Guguianu” cu M.H. Maxy şi Alexandru Ciucurencu (1944-1946) si Facultatea de Filologie modernă.

Vernisaj

Expoziție