Cercul Militar Naţional organizează, în perioada 3 – 16 martie 2020 la Galeria Rondă, expoziția de pictură “Concepte” a artistului plastic Angela Berneanu.

Angela Berneanu gaseste modalitatea prin care sa exprime temperamentul sau, apropiat mai curand de voluptatea expansiunii libere a culorii, decat de constrângerea formelor riguroase. In pictura sa – portrete, peisaje, naturi statice – aspectele realitatii vizibile sunt reconstituite din mase mari de culoare, asternute cu tuse libere.

In pictura sa se resimt ecouri expresioniste spre care o indruma temperamentul ei ardent, animata de energii profunde si irepresibile. Mijlocul plastic de construire a unei figuri, a unui obiect oarecare este, de regula, culoarea bogata si proaspata. Cand apeleaza la conturul grafic, acesta este masiv, greoi, zdrentuit de lumina, in asa fel incat devine, de fapt, un element cromatic al compozitiei.

Lucrarile Angelei sunt elaborate dupa legi plastice, proprii, parasind cadrul conventional al tabloului.

Subiectele inspirate din viata de zi cu zi sunt tratate intr–o maniera bidimensionala, cu forme stilizate, accentele grafice intervenind discret, subliniind planurile suprafetelor colorate.