Daniel Petras

Marea revelaţie a celei de a XX-a ediţii jubiliare a Expoziţiei naţionale de artã naivã de la Piteşti, 1988.
Născut în Pucioasa, de câteva decenii el este privit ca un talent unic, care dezvăluie o lume pe care o putem plasa între ”primitivii” italieni și cimitirul din Săpânța. Temele lui atacă problema teatrului și a teatralității, măștile umane.Este o pictură a spectacolului.
Lucrările pictorului au impresionat prin tematica aleasă, ilustrând o lumea aparenţelor şi a absenţei educației și sentimentelor. Personajele sale se încadrează în sfera oamenilor care pendulează între aparenţă şi esenţă.

Marinela Mantescu

Nascuta la 23 iulie 1954, Bucuresti. In 1979 a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucuresti, Sectia Pictură, clasa Prof. Corneliu Baba si Marius Cilievici. Din anul 1980 este membra a U.A.P, Bucuresti, iar din 2004 este membra a Asociatiei Femeilor Creatoare de Arta Plastica din Romania
Expozitii personale intre 1978 (Galeria Amfitearul Artelor, Bucuresti) si 2013 (Galeria de Arta „Simeza”, Bucuresti).
Peste 160 de expozitii in tara si strainatate: Balcic, Sofia, Bulgaria; Mettingen si Ibbenvren, Germania; Stockhlom, Suedia; Kosice, Cehoslovacia; Paris, Franta.
Premii si diplome:
2013 – Diploma de Excelenta – Acadaia Dacoromana, Bucuresti
1998 – Medalia de Merit – Printul Paul de Romania, pentru merite deosebite in slujba Artei Romanesti
1984 – Premiul pentru Pictura – Expozitia Nationala de Pictura, Grafica si Sculptura
1977 – Premiul Pentru Pictura la Congresul Anual de Creatie Literara si Artistica, Bucuresti
Documentare si Simpozioane: RDG, RFG, R.S.Cehoslovacia, URSS , Grecia, Israel, Bulgaria, Romania etc.

Liviu Brezeanu

S-a nascut in comuna Varfuri, in anul 1958. A absolvit Institutul de Arte Plastice din Bucuresti, clasa profesorului Geta Caragiu in anul 1984.
Membru U.A.P. – Secţia sculptură din 1995.
Inițiatorul celebrei Tabere de sculptură din Pucioasa.
Ceea ce se impune, din capul locului, la un prim contact ce poate fi tactil cu aceste lucrari, elaborate majoritate din lemn, este temeinicia meştesugului, soliditatea arhitecturii volumelor, odată cu incorporarea inteligentă a golurilor, prin traforari şi penetrari urmînd un traseu sinuos, minuţios gindit in prealabil. Remarcăm in acest sens, ciclul „Vegetală”, cu piese aflate la limita dintre decorativ şi fitomorf, definitoriu credem pentru concepţia sa asupra integrării spaţiului. Stilizările sale cu ecouri detectabile din Henry Moore, centrate pe figura umană, singulară, sau dublă, reflectă cu aceeaşi vigoare, o gindire plastică coerentă, echilibrată, unde detaliul nu este niciodată izolat şi văzut ca factor decisiv intr-un ansamblu, care tinde spre o anume linişte atemporală netulburat de convulsiile momentului, chiar atunci cind corpul este redus aproape la semn cu autonomizarea mai accentuată a limbajului volumelor, epurate de conotaţii superflue, ajungindu-se astfel la un alt stadiu al prospectării posibilităţii expresive.
Expozitii personale intre 1992 (Galeria U.A.P, Targovişte) si 2011 (Aula Băncii Naţionale a Romaniei).
Expozitii de grup intre 1984 (Expoziţia Municipală de Pictură şi Sculptură Dalles, Bucureşti) si 2014 (Galeria de artă Orizont, Bucuresti).

Ammar Alnahhas

Artistul s-a născut în anul 1976 în oraşul Hasaka, situat în partea de nord-est a Siriei, la graniţa cu Irakul. A urmat cursurile Facultăţii de Arte Frumoase din Damasc între anii 1997-2001, absolvind secţia de sculptură. A expus lucrări de grafică, pictură şi sculptură în ţara natală (2001, 2002, 2004, 2005, 2006) şi în Spania (2004).  La Bucureşti, a venit în 2006. Contactul cu civilizaţia de aici, cu lumea artistică românească nu a fost unul dur sau complicat. Nu se poate spune însă nici că s-a produs de la sine ori că mediul social şi cultural local nu i-a creat probleme de adaptare.

Ammar Al Nahhas nu şi-a diminuat în niciun fel vigoarea identităţii stilistice originare, insistând în majoritatea tentativelor de a imortaliaza pe pânză sau pe hârtie privelişti ori scene ce îi erau în principiu străine pe relevarea similitudinilor inerente constant descoperite de artistul autentic în cele mai diverse configuraţii vizuale preexistente transcrierii lor ca structuri de semne şi simboluri plastice. Aşa se face că în portofoliul său de lucrări nuntaşii din Maramureş sau florăresele din Bucureşti stau foarte bine alături de o amplă suită de portrete şi compoziţii înfăţişând femei din Orientul Mijlociu.

Valentin Iordanescu

Corneliu Dragan-Targoviste

S-a nascut pe 3 martie 1956, la Bucuresti. In 1981 a absolvit cursurile superioare la Bucuresti in cadrul Facultatii de Instalatii. A facut studii libere de pictura cu maestrul Horea Cucerzan si desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. 1990 reprezinta definitiv ruptura cu meseria de inginer, dedicandu-se exclusiv picturii.
Expozitii personale de pictura in Romania si strainatate intre 1974 (Libraria “Mihail Sadoveanu”, Bucuresti) si 2014 (Palatul Parlamentului, Camera Deputaţilor, Sala Constantin Brâncuşi – expoziţia “Pete de culoare”, Bucureşti)
Expozitii colective de pictura in Romania si strainatate intre 2007 (Germania – Wurzburg si Frankfurt am Main) si 2014 (Galeria Elite Art Gallery, – “Suvenir de iarna ” – Bucuresti)
Lucrari in colectii particulare si de stat din: Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia,Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, China, Marea Britanie.

Mihai Serbanescu

S-a născut pe 13 martie 1956, la Târgovişte.
Studii: Liceul Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, absolvent al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu” (Bucureşti), Secţia pictură, clasa prof. Vladimir Zamfirescu, absolvent al Şcolii Populare de Arte Târgovişte, la clasa prof. Petre Marin Constantin, membru al U.A.P., Filiala Bucureşti, profesor la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” din Târgovişte, Clasa de Artă Modernă.
A participat la numeroase expoziţii: New York, Veneţia, Suedia, dar şi la Bucureşti, Târgovişte.
Lucrări în muzee şi colecţii particulare: România, Japonia, Franţa, Italia, Olanda, Germania, India, Mexic, Columbia, Groenlanda, China, Tibet etc.
Burse: S.U.A. (New York), Suedia, Italia (Veneţia).
Distincţii: Meritul cultural-gradul I.
Un artist al detaliului şi al observaţiei sensibile, care ne trimite la realitatea palpabilă, de-a dreptul minerală din care ne sunt compuse viaţa şi amintirile. Rama picturii nu a fost niciodată o limită pentru simezele lui Mihai Şerbănescu, propunerea sa artistică plutind ca într-un joc inteligent şi plin de talent, într-o alcătuire unitară.